2019 was over het algemeen een goed jaar voor beleggers in grondstoffen. Over een breed front stegen de prijzen van de belangrijkste grondstoffen. Absolute uitschieter was palladium. Het zeldzame edelmetaal dat o.a. wordt gebruikt in autocatalysatoren, steeg met maar liefst 54,21% gemeten in USD. Palladium werd op enige afstand gevolgd door olie met een prijsstijging in 2019 van 34,46%.

Achterblijvers waren met name steenkool en gas met een prijsdaling van respectievelijk 18,02% en 25,54%.

Ook dit jaar is goed begonnen voor palladium met een mooie koersstijging (zie onderstaande grafiek). De vooruitzichten blijven goed doordat er voor de komende jaren een groeiend tekort in aanbod van palladium wordt verwacht. Voor beleggers is het mogelijk om te profiteren van de koersstijging van palladium door bijvoorbeeld het fysiek kopen van palladium of het handelen in palladium cfd's bij een broker als Plus500*.

 

*Risicowaarschuwing Plus500: 79% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren

Plus500CY Ltd geautoriseerd en gereguleerd door CySEC (#250/14)

Plus500UK Ltd geautoriseerd en gereguleerd door de FCA (#509909)